Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Arroz
- 2 cucharaditas de sal
- 50 g de vinagre de arroz
- 15 g de azúcar
- 1000 g de agua
- 300 g de arroz de grano redondo
Nigiri sushi
- wasabi en pasta para unir el pescado
-
150 - 200
g de salmón fresco sin piel ni espinas (en lonchas de 6-12 mm de grosor y de aprox. 2,5x5 cm)
lub 100 g de lomo de atún rojo (en lonchas de 6-12 mm de grosor y de aprox. 2,5x5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 990 kJ / 237 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 40.9 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ensalada de sushi
1h
Temaki sushi
1h
Gyozas (empanadillas japonesas)
1h
Noodles de pollo y langostinos
35 min
Sushi coreano (Kimbap) - Corea
1h
Gyozas vegetarianas de shiitake
2h 30min
Fideos yakisoba con gambas
30 min
California roll - Japón
1h
Arroz blanco para sushi (Cocción de arroz)
1h 15min
Maki sushi de aguacate y salmón (Japón)
1h
Bombones de sushi
1 godz. 10 min
Maki sushi
1h