Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 perna de peru s/ pele (800 g aprox.)
- 2 dentes de alho
- Pimenta q.b.
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 fio de azeite
- 100 g bacon em fatias
- 5 ramos de alecrim
- 1300 g água
- 400 g batatinha nova s/ casca
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1595 kJ / 381 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carne de porco em vinha d’alhos
48 Std.
Lombinhos de porco
1h
Lombinhos de pescada com alho e coentros e batatinhas
35min
Borrego guisado com batatinha nova
55min
Lombinho de porco com salada primavera
45min
Lombinho de porco com couves-de-bruxelas e batatinhas novas
1h 20min
Jardineira de carne
1h 5min
Bifes de frango picantes com arroz de pimentos
1h
Lombinhos de porco com tomate e manjericão e arroz de limão
1h
Peru com legumes
35min
Carne estufada com puré de batata e cenoura
50min
Lombo de porco com molho agridoce
13 Std.