花生莲藕排骨汤配粉丝蒸花蛤、剁椒什锦菌菇

花生莲藕排骨汤配粉丝蒸花蛤、剁椒什锦菌菇

4.1 15 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 人份

Składniki

粉丝蒸花蛤
  • 粉丝 在水中泡软沥干后约重150克
    50 克
  • 蛤蜊 提前泡水吐沙
    250 克
  • 料酒
    10 克
  • 新鲜红辣椒 选美人椒,中等辣度,切段
    1 支
  • 蚝油
    1 汤匙
  • 蒜头 切末
    15 克
  • 生抽
    1 茶匙
  • 切片
    10 克
  • 20 克
  • 切段
    2 支
剁椒什锦菌菇
  • 金针菇 切去根部,洗净沥干
    350 克
  • 新鲜黑木耳
    80 克
  • 胡萝卜 切块
    80 克
  • 剁椒
    3 汤匙
花生莲藕排骨汤
  • 猪肋排 切5厘米段,提前汆水沥干
    500 克
  • 莲藕 切块
    400 克
  • 花生仁
    50 克
  • 打结
    2 支
  • 切片
    10 克
  • 料酒
    20 克
  • 1200 克
  • 蚝油
    1 汤匙
  • 酱油
    1 汤匙
  • 麻油
    1 茶匙
  • 花椒油
    ½ 茶匙
  • 冰糖粉
    1 茶匙
  • 1 茶匙
  • 枸杞
    1 汤匙

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 991.9 mg
Białko 17.6 g
Kalorie 1942.7 kJ / 464 kcal
Tłuszcz 33.7 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Węglowodany 30.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...