Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de camarones pelados, cocidos y sin venas calibre 51-60
- 2 ½ cucharadita de sal
- 10 g de aceite de oliva
- 25 g de jugo de limón
- 2 pellizco de pimienta negra recién molida
- 1000 g de papas peladas y cortadas en trozos de 2 cm
- 300 g de agua
- 75 g de aceite de maravilla
- 20 g de pasta de ají amarillo
- 1 cucharadita de cúrcuma en polvo
- 15 ramitas de cilantro fresco
- 4 huevos duros pelados
- 1 cucharada de mayonesa
Armado
- 300 g de palta cortada en láminas de 3 mm
- 3 cucharadas de mayonesa
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1491 kJ / 356 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empanada de pino al horno
4h
Pebre
20min
Sopaipillas chilenas
45min
Pie de limón
3sa 15 dk
Pastelera de choclo
1h
Pan amasado
55min
Reineta al vapor con salsa de limón y almendras
40min
Crema de zapallo camote aromatizada al jengibre
50min
Queque clásico
1 Std. 20 Min
Plateada al jugo
3u. 40min
Charquicán con charqui
1sa 10 dk
Porotos granados con mazamorra
1h 15min