Teigtaschen mit Ricotta und Salsiccia

Teigtaschen mit Ricotta und Salsiccia

4.2 6 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
25 Stück

Składniki

Teig
  • Hartweizengrieß
    150 g
  • Wasser
    230 g
  • Hefe (⅓ Würfel)
    15 g
    ½ Pck. Trockenhefe
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    250 g
  • Salz
    1 TL
Füllung
  • Salsiccia ohne Pelle, in Stücken (3-4 cm)
    150 g
    150 g Bratwurst, roh, ohne Pelle, in Stücken (3-4 cm)
  • natives Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    2 EL
  • Ricotta
    180 g
  • Eiertomaten ohne Kerne, in Würfeln (5 mm)
    100 g
  • Basilikum abgezupft
    1 Stängel
  • Salz
    ¼ - ½ TL
  • Öl zum Braten

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 150 kcal / 625 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 0.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...