Heidelbeer-Cornflakes-Torte

Heidelbeer-Cornflakes-Torte

3.0 81 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz. 10 min
12 Stücke

Składniki

Boden
  • Cornflakes (gezuckert)
    150 g
  • Butter weich, in Stücken
    120 g
Joghurtcreme
  • Gelatine weiß
    8 Blätter
  • Wasser zum Einweichen
  • Zucker
    180 g
  • Zitronen unbehandelt, Schale von ½ dünn abgeschält, Saft ausgepresst (65 g)
    1 - 2
  • Schmand
    400 g
  • Joghurt, 3,5% Fett
    500 g
Heidelbeerpüree
  • Gelatine weiß
    5 Blätter
  • Wasser zum Einweichen
  • Heidelbeeren (Gesamtgew. 540 g)
    1 Glas
  • Zucker
    80 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stücke

Białko 6 g
Kalorie 1443 kJ / 345 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 1.7 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...