Urządzenia i Akcesoria
Heidelbeer-Cornflakes-Torte
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz. 10 min
12 Stücke
Składniki
Boden
-
Cornflakes (gezuckert)150 g
-
Butter weich, in Stücken120 g
Joghurtcreme
-
Gelatine weiß8 Blätter
-
Wasser zum Einweichen
-
Zucker180 g
-
Zitronen unbehandelt, Schale von ½ dünn abgeschält, Saft ausgepresst (65 g)1 - 2
-
Schmand400 g
-
Joghurt, 3,5% Fett500 g
Heidelbeerpüree
-
Gelatine weiß5 Blätter
-
Wasser zum Einweichen
-
Heidelbeeren (Gesamtgew. 540 g)1 Glas
-
Zucker80 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stücke
Białko
6 g
Kalorie
1443 kJ /
345 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
1.7 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 9/2017
44 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
1 godz.
Erdbeer-Donauwelle
2 godz. 30 min
Gestrudelter Orangen-Kirsch-Kuchen
2 godz. 50 min
Melonen-Käsekuchen
3 godz. 45 min
Zitronen-Joghurt-Torte
9 godz.
Himbeer-Schoko-Schnitten
9 godz. 20 min
Mango-Möhren-Torte
2 godz. 30 min
Lila Kuhflecken-Kuchen
5 godz.
Waldfrucht-Frischkäse-Torte
3 godz.
Kiba-Crunch-Kuchen
5 godz. 35 min
Mascarpone-Apfel-Torte
6 godz.
Fruchtiger Käsekuchen vom Blech
1 godz. 20 min