Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Boden
- 150 g Cornflakes (gezuckert)
- 120 g Butter, weich, in Stücken
Joghurtcreme
- 8 Blätter Gelatine, weiß
- Wasser zum Einweichen
- 180 g Zucker
- 1 - 2 Zitronen, unbehandelt, Schale von ½ dünn abgeschält, Saft ausgepresst (65 g)
- 400 g Schmand
- 500 g Joghurt, 3,5% Fett
Heidelbeerpüree
- 5 Blätter Gelatine, weiß
- Wasser zum Einweichen
- 1 Glas Heidelbeeren (Gesamtgew. 540 g)
- 80 g Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stücke
- Kalorie
- 1443 kJ / 345 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kiba-Crunch-Kuchen
5h 35min
Apfel-Keks-Charlotte
6 godz. 30 min
Mandelnougat-Schokoladen-Kuchen
3 godz. 50 min
Mango-Joghurt-Torte mit Frischkäse
10 Std.
Erdbeer-Brownies
2 godz. 30 min
Waldfrucht-Frischkäse-Torte
3 Std.
Melonen-Käsekuchen
3 Std. 45 Min
Erdbeer-Donauwelle
2 godz. 30 min
Erdbeer-Quark-Torte
2h 45min
Mandarinenkuchen vom Blech
1 Std. 30 Min
Spiegelei-Kuchen
1h 15min
Fruchtiger Käsekuchen vom Blech
1小时 20 分钟