Brotkranz mit Eiern

Brotkranz mit Eiern

4.5 33 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 Stücke

Składniki

Teig
  • Wasser
    420 g
  • Hefe (40 g)
    1 Würfel
  • Zucker
    1 EL
  • Öl von den eingelegten Tomaten und etwas mehr zum Bestreichen
    30 g
  • Mehl
    700 g
  • Salz
    1 EL
Füllung und Fertigstellung
  • Wasser
    500 g
  • Eier
    6
  • Basilikum abgezupft
    1 Bund
  • Emmentaler in Stücken
    300 g
  • getrocknete Tomaten, in Öl abgetropft
    200 g
  • gekochter Schinken in Würfeln (1 cm)
    150 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 21 g
Kalorie 1738 kJ / 415 kcal
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 47 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...