Pancakes di zucchine, mais e ricotta fresca

Pancakes di zucchine, mais e ricotta fresca

4.3 18 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 porzioni

Składniki

Ricotta
  • di latte
    1500 g
  • di aceto bianco
    40 g
  • di sale
    ¼ di cucchiaino
Pancakes
  • di zucchine a cubetti (1 cm)
    310 g
  • cipollotto solo la parte bianca, a rondelle
    1
    1 scalogno, a metà
  • di burro + q.b.
    40 g
  • di farina autolievitante
    170 g
  • di sale
    ¼ di cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    ¼ di cucchiaino
  • di latticello
    200 g
  • uova
    2
  • di chicchi di mais, freschi
    130 g
  • pomodorini a cubetti, q.b. per guarnire

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 22.7 kcal / 12.4 kJ
Białko 0.8 g
Tłuszcz 1.2 g
Węglowodany 2.8 g
Błonnik 0.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...