![Pancakes di zucchine, mais e ricotta fresca Pancakes di zucchine, mais e ricotta fresca](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/63C946EF-2701-4305-BCE7-6CED429B8720/Derivates/F7D2970B-9E9B-4D57-867C-6A5104AFF4E8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ricotta
- 1500 g di latte
- 40 g di aceto bianco
- ¼ di cucchiaino di sale
Pancakes
- 310 g di zucchine a cubetti (1 cm)
-
1
cipollotto, solo la parte bianca, a rondelle
lub 1 scalogno a metà - 40 g di burro + q.b.
- 170 g di farina autolievitante
- ¼ di cucchiaino di sale
- ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
- 200 g di latticello
- 2 uova
- 130 g di chicchi di mais, freschi
- pomodorini a cubetti, q.b. per guarnire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 12.4 kJ / 22.7 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Polpette di cous cous e piselli (senza glutine)
40min
Buns integrali con burger di barbabietole
3 Std. 40 Min
Falafel con salsa allo yogurt di soia
55 Min
Roll vegetariani
45min
Falafel nella focaccia con salsa tahini
1 Std. 30 Min
Big burger
1j
Muffin salati salmone e aneto
50min
Rosso burger
1h 35 min
Broccoli burger con insalata di ravanelli (vegan)
1 Std. 30 Min
Tofu in crosta di sesamo
20min
Focaccia ai ceci e verdure al curry
1 Std. 5 Min
Polpette di avocado e lenticchie con salsa acida
1 Std. 30 Min