Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 - 40 g di burro + q.b. per imburrare
- 420 g di pane tipo ciabatta, a fette (1.5 cm)
- 100 g di Parmigiano reggiano, a cubetti (3 cm)
- 100 g di Cheddar, a cubetti (3 cm)
- 3 spicchi di aglio
- ½ peperoncino rosso, lungo (opcjonalnie)
-
3
cipollotti, a rondelle sottili
lub 3 scalogni, in quarti - 20 g di olio extravergine di oliva
-
100
g di peperone rosso, a pezzi
lub 100 g di peperone verde, a pezzi - 120 g di prosciutto crudo, a striscioline (1-2 cm)
- 2 pomodori, a cubetti (0.5-1 cm)
- 2 pizzichi di pepe di Cayenna macinato
- ½ cucchiaino di origano secco
- ½ cucchiaino di sale
- 6 uova
- 70 g di latte
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1802 kJ / 429 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini soufflé
1 Std. 15 Min
Roll vegetariani
45min
Puccia
1 Std. 30 Min
Fiammiferi croccanti al cioccolato
55 Min
Cheesecake di focaccia alla stracciatella
12j
Panini limone e miele
5h 30 min
Piadine di patate
9h 25 min
Pasta al forno vegetariana
40min
Torta salata di pane
45min
Acquacotta
50min
Crocchette di borlotti
40min
Crocchette di riso con Parmigiano reggiano
1j