![Ravioli asparagi e bottarga Ravioli asparagi e bottarga](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8A44D38E-CC07-483E-B7AE-A6C8D0C3E678/Derivates/e0ae9193-4c18-4bfb-bedc-d3ce63ed5f3c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 500 g di acqua
- 300 g di asparagi verdi a tocchetti
- 30 g di pecorino a pezzi
- 1 scalogno
- 3 rametti di maggiorana fresca, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 180 g di ricotta di pecora
Ravioli
- 300 g di farina tipo 00
- 3 uova
- 15 g di olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
- 30 g di burro morbido, a pezzi
- 1 cucchiaio di bottarga
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1690 kJ / 404 kcal
- Białko
- 14.9 g
- Węglowodany
- 41.7 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Brisèe con broccoletti e bacon
1 Std. 30 Min
Torta salata multistrato
3 Std. 30 Min
Salsa di cozze al curry
Brak ocen
Crêpes al radicchio e carciofi
1 godz. 50 min
Tortelli di erbette, ricotta e spinaci
1 Std. 30 Min
Cappellacci di zucca
1 Std. 30 Min
Calamarata cozze e vongole su vellutata di piselli
2 godz. 30 min
Pizza Gourmet con mozzarella di bufala e composta di pere e zenzero
5h
Ravioli di pesce spada ai pistacchi
2 Std.
Ravioli alle erbe aromatiche e crema di ortiche
1 godz. 50 min
Pizza Gourmet con ‘Nduja, tonno e composta di cipolle
4h 30min
Insalata di pollo e carciofi all'arancia
50min