Überbackene Tomaten-Putenfrikadellen

Überbackene Tomaten-Putenfrikadellen

4.3 128 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

Frikadellen
  • Gouda in Stücken
    150 g
  • Petersilie abgezupft
    ½ Bund
  • Zwiebeln halbiert
    2
  • Knoblauchzehen
    2
  • Putenbrustfilet, ohne Haut in Stücken
    750 g
  • Tomatenmark
    50 g
  • Paniermehl
    20 g
  • Ei
    1
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • Senf
    ½ TL
Sauce und Fertigstellung
  • Frischkäse Sorte Tomate-Ricotta (z.B. von Brunch)
    200 g
  • Sahne
    400 g
  • Tomatenmark
    20 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Paprika edelsüß
    ½ TL
  • Knoblauch, granuliert
    1 TL
  • Öl zum Braten
  • Kartoffeln, festkochend in Scheiben (ca. 3 mm)
    400 g
  • Tomaten davon 2 in dünnen Scheiben (ca. 3mm)
    4

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 1049 kcal / 4389 kJ
Białko 67 g
Tłuszcz 74 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 3.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...