Kartoffel-Apfel-Ragout mit Bratwürstchen

Kartoffel-Apfel-Ragout mit Bratwürstchen

4.3 155 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie abgezupft
    4 Stängel
  • Öl
    40 g
  • Butter
    40 g
  • festkochende Kartoffeln in Würfeln (1,5 cm)
    700 g
  • Thymian abgezupft
    5 Stängel
  • frisches Lorbeerblatt eingeschnitten
    1
  • Wasser
    750 g
  • Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Geflügelbrühe (für 0,5 l)
  • Salz
    4 Prisen
  • Äpfel (à 200 g)
    2
  • Zitronensaft
    2 EL
  • Zwiebeln (150 g), in Ringen (3 mm)
    3
  • Nürnberger-Bratwürstchen
    16

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 707 kcal / 2957 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 48 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...