Pikanter Brot-Schnitzel-Auflauf

Pikanter Brot-Schnitzel-Auflauf

4.3 216 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Gouda in Stücken
    75 g
  • Petersilie abgezupft
    4 Stängel
  • Zwiebeln (100 g), halbiert
    2
  • Knoblauchzehe
    1
  • Butter und etwas mehr zum Einfetten
    2 EL
  • Weißwein
    30 g
  • Sahne
    200 g
  • Geflügelfond
    100 g
  • Salz
    2 TL
  • Pfeffer
    7 Prisen
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • Majoran
    1 TL
  • Schweineschnitzel (à ca. 60 g), flach geklopft
    8
  • Öl zum Braten
  • Bauernbrot halbiert, getoastet
    4 Scheiben

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 594 kcal / 2491 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...