Urządzenia i Akcesoria
Pikanter Brot-Schnitzel-Auflauf
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen
Składniki
-
Gouda in Stücken75 g
-
Petersilie abgezupft4 Stängel
-
Zwiebeln (100 g), halbiert2
-
Knoblauchzehe1
-
Butter und etwas mehr zum Einfetten2 EL
-
Weißwein30 g
-
Sahne200 g
-
Geflügelfond100 g
-
Salz2 TL
-
Pfeffer7 Prisen
-
Paprika edelsüß1 TL
-
Majoran1 TL
-
Schweineschnitzel (à ca. 60 g), flach geklopft8
-
Öl zum Braten
-
Bauernbrot halbiert, getoastet4 Scheiben
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
36 g
Kalorie
2491 kJ /
594 kcal
Tłuszcz
36 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 2/2018
47 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Pastastrudel mit Kasseler und Sauerkraut
1 godz.
Brot-Leberkäse-Auflauf
1 godz.
Herzhafter Ofenschlupfer
50 min
Bavarian Wrap
10 min
Käse-Kasseler-Salat
20 min
Hotdog-Pizza
30 min
Putenschnitzel mit Curry-Bananen-Sauce
40 min
Deftiger Westernsalat
1 godz.
Nudelauflauf mit Leberkäse und Spiegelei
1 godz. 25 min
Schinken-Hack-Röllchen mit Möhrenreis
1 godz.
Röstiauflauf mit Kasseler und Frischkäsesauce
1 godz.
Schweinefilet in Metaxasauce
1 godz. 30 min