Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g gengibre fresco
- 3 romãs descascadas, cortadas ao meio
- 100 g açúcar
- 800 g água
- Cubos de gelo q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 457.4 kJ / 109.3 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 25.9 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 5.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sumo de maçã, alperce e pêssego
10 Min
Sumo de alface e uvas
5 min
Sumo de tomate fresco com melancia
10 Min
Sumo de ananás e hortelã (longa duração)
40 Min
Sumo de melancia, laranja e maracujá
5 min
Sumo de romã e framboesa (fresco)
5 min
Sumo de ananás e hortelã (fresco)
5 min
Sumo de beterraba, cenoura e maçã
5 min
Sumo de melão e abacaxi
5 min
Sumo de maçã, limão, cenoura e mel
10 Min
Sumo de romã e framboesa (longa duração)
40 Min
Limonada de abacaxi e lima
5 min