Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 110 g di nocciole sgusciate e tostate
- 100 g di cioccolato gianduia a pezzi
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 350 g di latte intero
- 2 uova
- 80 g di zucchero
- 20 g di cacao amaro in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1766 kJ / 422 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 27.6 g
- Tłuszcz
- 31.2 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Gelato cioccolato e menta
10sa 25 dk
Gelato allo yogurt
10h 20 min
Gelato al mocaccino e nocciole con marshmallow
10h 20 min
Gelato al cioccolato
12h
Gelato al cioccolato senza uova e lattosio
10h 20 min
Gelato al cioccolato bianco
10h 20 min
Gelato al pistacchio senza uova
10h 20 min
Gelato pistacchio e mandorle
8 Std. 30 Min
Gelato al cocco
10h 20 min
Gelato alla nocciola senza uova
10h 20 min
Gelato alla crema
10h 15min
Stracciatella
10sa 25 dk