Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 ñoras (sin semillas)
- 1 diente de ajo
- 15 g de almendras tostadas sin sal
- 1 - 2 cucharadas de picatostes
- 125 g de aceite de oliva virgen extra
- 20 g de vinagre
- ½ cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta blanca molida
- 300 g de cebolletas en cuartos
- 1 tallo de apio en trozos (aprox. 50 g)
- 1 escarola lavada, en trozos
- 40 g de aceitunas negras sin hueso
- 150 g de atún en aceite, desmenuzado
- 150 g de lomos de bacalao desalado, en tiras finas
- 16 filetes de anchoa en aceite
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1425.2 kJ / 341 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 6.1 g
- Tłuszcz
- 28.1 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortilla de alcachofas
30 min
Timbal de escalivada con patatas (Cataluña)
1h
Canelones
13 Std. 30 Min
Trinxat de col
1 Std. 15 Min
Zarzuela de pescados y mariscos
1h
Albóndigas con sepia
1 Std. 20 Min
Esqueixada de bacalao
15min
Brazo de patata
45 min
Escudella i carn d'olla
1h 30min
Coca de recapte (Cataluña)
1 Std. 15 Min
Coca de Llavaneres
1h
Panellets
10 Std. 30 Min