Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g d'oignons, coupés en deux
- 1 gousse d'ail
- 300 g de lard dégraissé, en tranches, détaillé en dés
- 40 g de sucre roux
- ¾ c. à café de poivre moulu
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 1 c. à café de noix de muscade fraîchement râpée
- 1 c. à café de paprika doux en poudre
- 50 g de whisky
- 30 g de vinaigre balsamique
- 50 g de sirop d'érable
- 50 g de ketchup
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 3153 kJ / 753 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème de haricots blancs au jambon sec
15 min
Confiture de vin aux épices
12h
Rillettes de truite
3 Std. 30 Min
Punch de Noël
20min
Sauce barbecue
25min
Le caribou
5 Min
Rillettes de canard
2j 30 menit
Rillettes de poulet
6h
Pâté de Pâques
2h
Les beurres aromatisés
24h
Cacahuètes aux épices
40min
Salinu (sel corse à la noisette)
15 min