Quick fruit sponge

Quick fruit sponge

4.8 79 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
8 portions

Składniki

  • unsalted butter cut into pieces, plus extra for greasing
    150 g
  • eggs
    3
  • icing sugar plus extra for dusting
    150 g
  • rhubarb (see Tip)
    300 g
  • plain flour
    250 g
  • baking powder
    2 tsp
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • milk
    60 g
  • salt
    1 pinch
  • raw sugar for sprinkling
    2 tsp
  • whipped cream to serve (optional)

Wartości odżywcze na 1 portions

Kalorie 428.9 kcal / 1801.4 kJ
Białko 7.4 g
Tłuszcz 23.3 g
Węglowodany 48.1 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 14.3 g
Sód 142.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...