![Quick fruit sponge Quick fruit sponge](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2E900ECA-6528-4AE8-92BE-936EFD759E37/Derivates/868D35F9-9EF6-4B8A-B56D-31F2333AECAE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra for greasing
- 3 eggs
- 150 g icing sugar, plus extra for dusting
- 300 g rhubarb (see Tip)
- 250 g plain flour
- 2 tsp baking powder
- 1 tsp natural vanilla extract
- 60 g milk
- 1 pinch salt
- 2 tsp raw sugar, for sprinkling
- whipped cream, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1801.4 kJ / 428.9 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 48.1 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.3 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 142.2 mg
Alternatywne przepisy
Brown sugar kumara cake
1 Std. 25 Min
Apple fritters
1 Std.
Red and green Christmas shortbread
2 Std. 20 Min
Spiced cherry brioche wreath
2 Std. 20 Min
Buttermilk corn cakes
25 Min
Raspberry whip
10min
Brunch bread
1 Std. 15 Min
Apple sponge pudding
1 Std. 20 Min
Gingerbread biscuits
2 Std. 20 Min
Lemon or lime butter
15 Min
Chocolate "feed a crowd" cake
1 Std.
Caribbean carrot cake
2h 10 min