Urządzenia i Akcesoria
Quick fruit sponge
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
8 portions
Składniki
-
unsalted butter cut into pieces, plus extra for greasing150 g
-
eggs3
-
icing sugar plus extra for dusting150 g
-
rhubarb (see Tip)300 g
-
plain flour250 g
-
baking powder2 tsp
-
natural vanilla extract1 tsp
-
milk60 g
-
salt1 pinch
-
raw sugar for sprinkling2 tsp
-
whipped cream to serve (optional)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portions
Sód
142.2 mg
Białko
7.4 g
Kalorie
1801.4 kJ /
428.9 kcal
Tłuszcz
23.3 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
14.3 g
Węglowodany
48.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sultana, apple and custard scrolls
4 godz. 30 min
ANZAC biscuits
40 min
Rice pudding
50 min
Apple shortcake
1 godz. 50 min
Chocolate "feed a crowd" cake
1 godz.
Apricot Danish slice
40 min
Lemon delicious
1 godz. 5 min
Apple and date cake
1 godz. 30 min
Date and nut loaf
1 godz. 20 min
Caribbean carrot cake
2 godz. 10 min
Apple cinnamon muffins
40 min
Gingerbread biscuits
2 godz. 20 min