Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra for greasing
- 3 eggs
- 150 g icing sugar, plus extra for dusting
- 300 g rhubarb (see Tip)
- 250 g plain flour
- 2 tsp baking powder
- 1 tsp natural vanilla extract
- 60 g milk
- 1 pinch salt
- 2 tsp raw sugar, for sprinkling
- whipped cream, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1801.4 kJ / 428.9 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 48.1 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.3 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 142.2 mg
Alternatywne przepisy
Ginger fluff
50min
Hot cross buns
1h 40min
Feijoa crumble slice
1h 5min
Seriously Lemony Slice
1 Std. 20 Min
Apple shortcake
1h 50min
Apple, feijoa and ginger sponge pudding
1 Std. 20 Min
Lemon curd easter biscuits
1h 30min
Apple sponge pudding
1 Std. 20 Min
Date and nut loaf
1 Std. 20 Min
Lemon delicious
1h 5min
Mini cheese scones with savoury butter
30 Min
Caribbean carrot cake
2 godz. 10 min