Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de trigo sarraceno
- 350 g de agua templada
-
40
g de levadura prensada fresca
lub 20 g de levadura seca - 1 cucharadita de miel
- 350 g de harina de espelta integral
- 2 cucharaditas de sal
- 40 g de vinagre de manzana
- 90 g de semillas de girasol
-
90
g de semillas de linaza
lub de semillas de zapallo - 50 g de semillas de sésamo
- 5 g de mantequilla para engrasar el molde
- 20 g de avena
- Wartości odżywcze
- na 1 rodaja
- Kalorie
- 312 kJ / 75 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan payés con masa madre
16 godz.
Pan de trigo, centeno y maíz
3h
Pan de molde 100% integral con masa madre
15 Std.
Pan retorcido con masa madre
16 godz.
Bollo de pan con pipas de girasol y lino
16 godz.
Pan integral de centeno y espelta con masa madre
23 Std. 30 Min
Arroz de coliflor
30 min
Ensalada de repollo con higos secos y queso azul
10 min
Pan de molde con masa madre
16h 45min
Granola de chocolate
30 min
Carrot cake vegana
2 godz.
Panecillos artesanos
1 godz. 30 min