![Mushroom and Artichoke Dip Mushroom and Artichoke Dip](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/34EFD9B9-6E67-4649-92D3-26E5CE2C2AB1/Derivates/E939863A-7E51-4AE0-AC74-3C1C15029BB1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz Parmesan cheese, cut into pieces
- 8 oz cremini mushrooms, sliced (¼ in.)
- 1 tbsp olive oil
- 3 oz shallots, cut into pieces
- 3 oz celery, cut into pieces (2 in.)
- 1 oz parsley leaves
- 14 oz canned artichoke hearts, drained well
- 8 oz cream cheese, diced (1 in.) room temperature
- 2 oz mayonnaise
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 975 kJ / 233 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Butternut Squash and Apple Soup
30 min
Creamy Tomato Soup
30 min
Tzatziki
20 min
Tortilla Soup
25 Min
Carnitas
50 min
Green Bean Casserole
1 godz. 30 min
Tuna Tapenade
5 Min
Green Chili Deviled Eggs
40 min
Lemon Caper Salmon with Ribbon Squash
35 min
Broccoli and Cheddar Soup
40 min
Biltmore Broccoli and Cheddar Soup
45 min
Lemony Green Beans
20 min