![Porcellini focaccina Porcellini focaccina](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D459F5AD-E047-471E-80EC-D365D1FD1336/Derivates/e227a860-11d9-452a-99f7-6a7c460e54c3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di lievito di birra fresco
- 125 g di acqua
- 125 g di latte
- 2 cucchiaini di zucchero
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di farina tipo 00
- 200 g di farina manitoba
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 24 grani di pepe nero
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 758 kJ / 181 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Focaccia al rosmarino
2 Std. 30 Min
Dita mostruose
4h
Dita di strega
1 Std. 15 Min
Scheletri dolci
5 godz.
Panini al latte
4 godz. 50 min
Focaccia all'olio extravergine di oliva
4h 55min
Bottoncini al latte semidolci
5h 10min
Biscotti al cioccolato
25 Min
Biscotti alla panna
55 Min
Panini dolci al latte
2 godz. 40 min
Focaccine morbide
3 Std. 30 Min
Biscotti di pasta frolla
1 Std. 5 Min