Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de agua
- 2 camotes naranjas, con cáscara (aprox. 150 g c/u)
- 150 g de jugo de limón recién exprimido
- 2 dientes de ajo
- 2 cdas de hojas de cilantro, frescas
- 80 g de cebolla morada, 40 g en rebanadas delagadas
-
½
chile habanero, sin semillas
lub ½ chile rojo, sin semillas - 50 g de jugo de almejas (opcjonalnie)
- 4 cubitos de hielo
- 300 g de robalo fresco, sin piel, cortado en cubos (1 cm)
- 300 g de salmón fresco, sin piel, cortado en cubos (1 cm)
- ½ cdita de sal fina
- hojas de cilantro, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 947 kJ / 226 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filete de res con salsa de vino tinto
1h 30min
Tártara de Salmón
25 min
Aderezo de cilantro
5 menit
Ceviche
30 min
Mongolian beef
1h 20min
Camarones a la mantequilla de ajo
35 min
Ceviche blanco
30 min
Ensalada de camarones con duraznos y pimienta, al Vacío TM6
1h
Ceviche de camarón
2h
Camarones con salsa de jitomate, azafrán y anchoas
35 min
Pisco sour
10 min
Camarones al ajillo
25 min