Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa de levadura
- 100 g de agua
-
15
g de levadura prensada fresca
lub 1 ½ cucharaditas de levadura de panadería deshidratada - 50 g de harina de fuerza
- 1 cucharadita de azúcar
Pan de maíz
- 100 g de harina de fuerza (y algo más para espolvorear)
- 300 g de agua
- 250 g de harina de maíz de molino de piedra (p. ej. Adpan®)
- 30 g de aceite
- 1 ½ cucharaditas de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 6908 kJ / 1653 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 291.9 g
- Tłuszcz
- 35.3 g
- Błonnik
- 15.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan de nueces
3h 45min
Pan de maíz, sardinas a la parrilla y piquillos
3h 45min
Pan de soda irlandés
35 Min
Hogaza de trigo y centeno con masa madre
15h
Pan rústico de cúrcuma
9 Std. 30 Min
Pan de molde con semillas de amapola
2j 10 menit
Pan integral con harina multicereales
3j 50 menit
Pan de espelta
2 godz. 20 min
Pan integral de molde
3sa
Pan integral de espelta y centeno
2h 15 min
Hogaza rústica con centeno
16 Std.
Pan con kéfir, harina integral y semillas
2h 15 min