![Rombi di polenta fritta con salsa dip al pomodoro Rombi di polenta fritta con salsa dip al pomodoro](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/34D52C32-1CA3-457A-950B-C13B0797CBDB/Derivates/0c4ae2be-0877-4d00-b492-53db63ad8183.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa dip al pomodoro
- 150 g di cipolla a pezzi
- 1 peperoncino rosso piccante
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di pancetta a cubetti
- 250 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 20 g di concentrato di pomodoro
- ½ cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di paprika piccante
Polenta
- 250 g di farina di mais bramata
- 950 g di acqua
- ½ cucchiaio di sale grosso
- 10 g di olio extravergine di oliva
- olio di arachidi q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 501 kJ / 125 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 7.4 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittatine di pasta
3h 30min
A ‘ngornata
2h 20min
Mozzarella in carrozza con puntarelle
5 Std. 35 Min
Pizza romana scomposta
3sa 20 dk
Uova filanti
15 min
Blinis con burrata e scampi
1h
Lasagne alla napoletana con polpettine
1h 40 min
Crostoni alla salsiccia
15 min
Crocchette di riso con Parmigiano reggiano
1h
Blinis integrali con Gorgonzola
1h
Pizzette fritte
1 godz. 55 min
Gnocchi alla sorrentina
1 Std. 25 Min