Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Focaccine
- 130 g di acqua
- 5 g di lievito di birra fresco
- 20 g di zucchero di canna
- 100 g di farina manitoba
- 150 g di farina tipo 0
- 25 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
Scarola
- 50 g di cipollotto a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 180 g di scarola a listarelle
- 1 cucchiaino di capperi sotto sale, lavati ed asciugati
- 20 g di olive taggiasche denocciolate
- 1 cucchiaio di pinoli
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 540 kJ / 129 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 18.5 g
- Tłuszcz
- 4.9 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Danubio salato
3 Std.
Focaccia con patate e rosmarino
2h 35min
Parigina
3 Std. 30 Min
Focaccia di patate
2h 50min
Focaccia classica ad alta idratazione
5 Std.
Panini napoletani
5 godz. 20 min
Focaccia fave, pancetta e pecorino
2 Std. 10 Min
Tortano speck e fontina
2h
Brioche ai peperoni
2h 45min
Calzoni ripieni con verdure e prosciutto
2h
Focaccia barese
2h 55min
Panini napoletani con uova sode
2h 50min