![Focaccine con scarola Focaccine con scarola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/30689582-8D24-4E4E-887E-2FA497038425/Derivates/a20cda2f-8631-4f53-8752-6c1c781471aa.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Focaccine
- 130 g di acqua
- 5 g di lievito di birra fresco
- 20 g di zucchero di canna
- 100 g di farina manitoba
- 150 g di farina tipo 0
- 25 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
Scarola
- 50 g di cipollotto a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 180 g di scarola a listarelle
- 1 cucchiaino di capperi sotto sale, lavati ed asciugati
- 20 g di olive taggiasche denocciolate
- 1 cucchiaio di pinoli
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 540 kJ / 129 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 18.5 g
- Tłuszcz
- 4.9 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Calzoni vegetariani
1 godz. 50 min
Piccoli calzoni TM6
4h 30min
Pane ragno
1h 20min
Calzoni ripieni con verdure e prosciutto
2 Std.
Fagotto napoletano
2 Std. 15 Min
Focaccine fantasia
2h 5min
Pucce
7 godz.
Panini napoletani con uova sode
2 godz. 50 min
Panzerotti ricotta e salsiccia
2 Std.
Pizza bianca alla rucola
1h 35 min
Calzone
2 godz. 50 min
Focaccia barese
2 Std. 55 Min