Ravioli sardi (Culurgiones)

Ravioli sardi (Culurgiones)

4.6 63 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

  • di acqua
    1000 g
  • di patate pelate e a tocchetti (1 cm circa)
    800 g
Pasta
  • di farina di semola di grano duro
    300 g
  • di acqua
    150 g
  • di olio extravergine di oliva
    5 g
  • di sale
    5 g
Ripieno
  • di pecorino sardo fresco a pezzi (2-3 cm)
    300 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di menta fresca lavate
    10 foglie
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
Salsa al pomodoro
  • di cipolle a pezzi
    120 g
  • di olio extravergine di oliva
    50 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di zucchero
    1 cucchiaino
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di polpa di pomodoro
    800 g
  • di basilico fresco lavate ed asciugate
    5 - 10 foglie
  • pecorino grattugiato a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 675 kcal / 2824 kJ
Białko 24.2 g
Tłuszcz 32.6 g
Węglowodany 71.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...