Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di zucchero
- 70 g di pistacchi al naturale sgusciati
- 200 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- ½ - 1 cucchiaino di cannella in polvere
- 600 g di ricotta di pecora ben sgocciolata
- cialde per cannoli a scaglie, q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1217 kJ / 291 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 25.2 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Cassata siciliana
6h 35min
Cheesecake al limone
5 godz. 25 min
Torta meringata al limone con glassatura veloce
3 godz. 15 min
Mousse lime e menta
2 Std. 30 Min
Cannolo scomposto
3 godz.
Cheesecake al cannolo siciliano
8h 55min
Cannoli siciliani (alla maniera de i Soprano)
1 Std. 5 Min
Gelato alla ricotta con mirtilli e coulis di lamponi
4h 30min
Mattonelle con crema di ricotta
8 godz. 50 min
Cheesecake all'arancia
5 godz. 40 min
Crema di ricotta e pistacchi
15 min
Coppa al cioccolato e panna montata
4sa 20 dk