![Cannolo siciliano scomposto Cannolo siciliano scomposto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BDF72B47-4250-4C2F-940A-9A37D568BC42/Derivates/c5f33e43-3884-4a85-a283-6d99a3e18469.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di zucchero
- 70 g di pistacchi al naturale sgusciati
- 200 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 600 g di ricotta di pecora ben sgocciolata
- ½ - 1 cucchiaino di cannella in polvere
- cialde per cannoli a scaglie, q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1217 kJ / 291 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 25.2 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Granita di mandorle e caffè con panna
6 Std. 20 Min
Brioches siciliane
3 Std. 15 Min
Granita di mandorle
10min
Cannoli siciliani (alla maniera de i Soprano)
1h 5min
Granita al cioccolato e ciliegie
10 Std. 30 Min
Cannolo scomposto
3 Std.
Cheesecake al cannolo siciliano
8h 55min
Coppette di palloncini al cioccolato con crema di pistacchi (di Erica Liverani)
1h 5min
Profiteroles al limone
1小时 45 分钟
Granita alla ricotta
10min
Rame di Napoli
3 Std.
Brioche col tuppo
3hod. 30min