Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 gramů červené čočky
- 60 gramů cibule, napůl
- 20 gramů másla
- 600 gramů vody
- ¾ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky pepře, mletého
- 200 gramů smetany
- 1 citrón (nejlépe bio), nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
- 1 svazek čerstvé pažitky, nasekané
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 1166 kJ / 279 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rizoto s dýní a taleggiem
45 min
Rizoto s cuketou a sýrem feta
30 min
Zapečené těstoviny s dýní a sýrem
1 godz.
Dýňové kroupoto s parmazánem
1 Std. 30 Min
Chlebíček z dýně se zázvorem
1 godz.
Polévka z máslové dýně s kokosovým mlékem
30 min
Rizoto s brynzou a vlašskými ořechy
40 min
Těstoviny s pálivou mrkvovou omáčkou s kešu
20 Min
Paprikovo-cuketový quiche
1 godz.
Květákovo-špenátové lasagne
1h 45min
Těstoviny penne s houbami
35 min
Čočkové biftečky s mrkví
50 min