Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g Orangenfruchtfleisch (Schale inkl. weißem Anteil entfernt, siehe Tipp), in Stücken
-
100
g Campari
lub 100 g Aperol - 10 g Sonnenblumenöl
- 1 Packung Gelierzucker 2:1 (à 500 g)
- 40 g Zitronensaft, frisch gepresst
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1936 kJ / 462 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 102 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Waldbeerenmarmelade
55 λεπτ.
Heidelbeermarmelade
55 λεπτ.
Orangenmarmelade "Die Englische"
1h 10min
Erdbeer-Balsamico-Marmelade
55 λεπτ.
Himbeer-Zitronen-Gelee
55 λεπτ.
Pfirsichmarmelade mit Banane und Thymian
1 Std.
Rotweinzwetschken mit Ingwer und Haselnüssen
1h 25min
Brombeer-Birnen-Marmelade
55 λεπτ.
Brombeermarmelade mit Crémant und Vanille
30 Min
Zwetschken-Mohn-Marmelade mit Rum
55 λεπτ.
Erdbeermarmelade mit Holunderblüten
35 min
Ribiselgelee
55 λεπτ.