
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les gnocchi
- 650 g d'eau
- 430 g de pommes de terre farineuses, spécial purée coupées en tranches (3 mm)
- ½ c. à café de sel
- 200 g de farine blanche type 45
- 1 jaune d'œuf
- 30 g de parmesan râpé
La farce
- 1 échalote coupée en deux
- 2 courgettes de taille moyenne, coupées en morceaux
- 3 c. à soupe huile d'olive extra vierge
- 300 g de bouillon de légumes
- ½ - 1 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
Les préparation et cuisson des gnocchi
- farine blanche type 45 pour le plan de travail
-
100
g de pesto de basilic
lub 40 g de beurre doux fondu - 4 c. à soupe de parmesan râpé (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 556.6 kcal / 2328.8 kJ
- Białko
- 13 g
- Tłuszcz
- 27.9 g
- Węglowodany
- 65.1 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Sód
- 906.4 mg