Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les gnocchi
- 650 g d'eau
- 530 g de pommes de terre farineuses, spécial purée, coupées en tranches (3 mm)
- ½ c. à café de sel
- 200 - 230 g de farine blanche type 45
- 1 jaune d'œuf
- 30 g de parmesan râpé
La farce
- 1 échalote, coupée en deux
- 2 courgettes, de taille moyenne, coupées en morceaux
- 3 c. à soupe huile d'olive extra vierge
- 300 g de bouillon de légumes
- ½ - 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
Les préparation et cuisson des gnocchi
- farine blanche type 45, pour le plan de travail
- 100 g de pesto de basilic
- 4 c. à soupe de parmesan râpé (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2221 kJ / 531 kcal
- Białko
- 16.3 g
- Węglowodany
- 66.2 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi aux épinards
1h 5min
Cupcakes araignée
55 Min
Gnocchi au potiron jaune
1h 15min
Galettes de pommes de terre
45min
Riz cantonais
25 Min
Dumpling au cœur chocolat, sauce à la cerise
1 Std. 35 Min
Croquettes de cailles braisées
15h
Gnocchis aux épinards et au gouda
1h
Aumônières de petits légumes
40min
Panzerotti à la romaine
1h 5min
Gnocchis
45min
Soufflé aux artichauts
50 Min