Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les gnocchi
- 650 g d'eau
- 530 g de pommes de terre farineuses, spécial purée, coupées en tranches (3 mm)
- ½ c. à café de sel
- 200 - 230 g de farine blanche type 45
- 1 jaune d'œuf
- 30 g de parmesan râpé
La farce
- 1 échalote, coupée en deux
- 2 courgettes, de taille moyenne, coupées en morceaux
- 3 c. à soupe huile d'olive extra vierge
- 300 g de bouillon de légumes
- ½ - 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
Les préparation et cuisson des gnocchi
- farine blanche type 45, pour le plan de travail
- 100 g de pesto de basilic
- 4 c. à soupe de parmesan râpé (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2221 kJ / 531 kcal
- Białko
- 16.3 g
- Węglowodany
- 66.2 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchis de butternut
1 Std. 35 Min
Gnocchis poêlés aux herbes
1h 20 min
Galettes de pommes de terre
45 min
Arancinis
3h
Gnocchi de lentilles et saucisse luganega
1h 30 min
Storzapretti - boulettes de blette au brocciu
1h 20 min
Panzerotti aux poivrons
1 godz. 45 min
Schiacciatina
2h 20min
Pâtes fraîches à la fleur de courgette
1h 15min
Panzerotti à la ricotta et à la saucisse
2 godz.
Panzerotti à la romaine
1h 5min
Gnocchis
45 min