Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Johannisbeeren
- ½ Zitrone, unbehandelt, 2 Streifen (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 50 g Zucker
- 40 g Zwieback (4 Stück)
- 200 g Frischkäse
- 150 g Schmand
- 100 g Joghurt, 3,5% Fett
- 40 g Ahornsirup
- ½ TL Vanille, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1201 kJ / 287 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Johannisbeermousse
2 Std. 25 Min
Erdbeer-Bananen-Schoko-Trifle
20min
Rhabarber-Erdbeer-Kompott mit Joghurt
1h 30min
Rhabarber-Trifle
20min
Erdbeerkompott mit Vanillecreme
1h
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2h 30min
Erdbeer-Quark-Dessert
15min
Schmandcreme mit Himbeeren und Kiwi
3h 30min
Erdbeerquark mit Zitronenmelisse
10 dk
Früchtequark für alle
10 dk
Joghurt-Mousse mit Apfel-Birnen-Kompott
2h 30min
Mascarponecreme mit Himbeeren und Amarettini
45min