Urządzenia i Akcesoria
Mini-Birnen-Käsekuchen im Glas
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 Portionen
Składniki
-
Haferkekse z.B. Hobbits100 g
-
Magerquark250 g
-
Schmand200 g
-
Birnen reif, geschält, in Stücken250 g
-
Zucker40 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) (15 g)1 Pck.
-
Zitronensaft30 g
-
Kakao zum Bestäuben
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
9 g
Kalorie
1067 kJ /
255 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 9/2017
44 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Avocado-Zitronen-Creme
20min
Joghurt-Kokos-Creme
20min
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2h 30min
Cheesecakes aus dem Glas
50min
Bananen Schichtdessert
15min
Avocado-Frischkäse-Mousse mit Limette
15min
Mandelcreme mit Himbeerspiegel
1h
Apfel-Amaranth-Quarkspeise
1h 10min
Schmandcreme mit Himbeeren und Kiwi
3h 30min
Schwarzwälder Schicht-Quark
55min
Mousse au cappuccino
25min
Mango-Tiramisu
15min