Urządzenia i Akcesoria
Bratapfelauflauf mit Marzipanguss
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
8 Portionen
Składniki
-
Butter zum Einfetten
-
Äpfel (z.B. Boskop)4
-
Marzipan-Rohmasse grob zerzupft100 g
-
Eier2
-
Zucker50 g
-
Crème fraîche300 g
-
Mandellikör (z.B. Amaretto)50 g
-
Vanille-Saucenpulver1 geh. EL
-
Rosine70 g
-
Mandelstifte50 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
5 g
Kalorie
1437 kJ /
343 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
3.2 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Thanksgiving
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Leberkäse-Sauerkraut-Auflauf
1 godz. 10 min
Welfenspeise mit Trauben
2 godz. 30 min
Eierpunsch
20 min
Marzipanapfel mit Vanilleschaum
1 godz. 35 min
Landjäger-Pfannkuchen
40 min
Apfel-Spekulatius-Auflauf
30 min
Marzipanwaffeln mit Cassisbirnen
1 godz. 20 min
Bratapfelkuchen
7 godz.
Kaffeestollen
24 godz.
Apfeltorte mit Zwiebackhaube
1 godz. 30 min
Himbeer-Frischkäse-Torte
2 godz. 30 min
Bratäpfel mit Vanille-Schmand-Sauce
50 min