Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 4 Äpfel (z.B. Boskop)
- 100 g Marzipan-Rohmasse, grob zerzupft
- 2 Eier
- 50 g Zucker
- 300 g Crème fraîche
- 50 g Mandellikör (z.B. Amaretto)
- 1 geh. EL Vanille-Saucenpulver
- 70 g Rosinen
- 50 g Mandelstifte
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1437 kJ / 343 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lebkuchenwaffeln
35 Min
Bratäpfel mit Vanille-Schmand-Sauce
50 min
Bratäpfel mit Marzipan-Nussfülle und Vanillesauce
45 Min
A Bratapfel a day
50 min
Bratapfelpfännchen
15 Min
Glühweinwaffeln
30 min
Rotweincreme
5h 40min
Lavendelcreme
5 Std.
Birnen-Gorgonzola-Flammkuchen
1h
Bratapfelkuchen
7h
Quark-Minz-Creme
5 Min
Milchreis mit Zimtpflaumen
1h