Urządzenia i Akcesoria
Kürbis-Apfel-Dessert
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 Portionen
Składniki
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt200 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht10 g
-
Hokkaido-Kürbis in groben Stücken250 g
-
Äpfel, säuerlich geschält, geviertelt250 g
-
getrocknete Aprikosen, entsteint100 g
-
Zimt¼ TL
-
Zucker20 g
-
Mandellikör z.B. Amaretto10 g
-
Nelken, gemahlen2 Msp.
-
Zimt-Zucker-Mischung zum Bestreuen2 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
2 g
Kalorie
969 kJ /
232 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
4.7 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Finessen 5/2015
21 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Rhabarber-Tiramisu
3 godz.
Avocado-Frischkäse-Mousse mit Limette
15 min
Kürbis-Cooler
10 min
Aprikosenkugeln
20 min
Avocado-Trüffel
1 godz. 35 min
Mini-Birnen-Käsekuchen im Glas
1 godz. 20 min
Zabaglione mit Orangenlikör
15 min
Apfelstrudeleis
15 min
Weihnachtliches Tiramisù
8 godz.
Süßer Bratapfel-Frischkäse-Aufstrich
10 min
Kürbis-Kokos-Grießpudding
1 godz.
Pflaumen-Mohn-Crumble
40 min