Urządzenia i Akcesoria
Kürbis-Apfel-Dessert
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 Portionen
Składniki
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt200 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht10 g
-
Hokkaido-Kürbis in groben Stücken250 g
-
Äpfel, säuerlich geschält, geviertelt250 g
-
getrocknete Aprikosen, entsteint100 g
-
Zimt¼ TL
-
Zucker20 g
-
Mandellikör z.B. Amaretto10 g
-
Nelken, gemahlen2 Msp.
-
Zimt-Zucker-Mischung zum Bestreuen2 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
2 g
Kalorie
969 kJ /
232 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
4.7 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Finessen 5/2015
21 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Pflaumeneis
9 godz.
Rhabarber-Eis
8 godz. 45 min
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2 godz. 30 min
Süße Rhabarber-Lasagne
5 godz. 40 min
Rhabarber-Ingwer-Kompott
2 godz.
Rhabarber-Tiramisu
3 godz.
Quitten-Orangen-Eis
8 godz. 40 min
Kürbis-Cooler
10 min
Kürbis-Bruschetta
20 min
Zucchini-Scones mit getrockneten Aprikosen
30 min
Apfel-Kürbis-Salat
40 min
Stollen-Tiramisu
2 godz. 20 min