Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 œufs, blancs et jaunes séparés
- 75 g de sucre en poudre
- 250 g de mascarpone
- 18 biscuits speculoos (12 émiettés)
- 250 g de poires au sirop, égouttées et détaillées en cubes
- 6 c. à café bombées de pâte à tartiner au chocolat et aux noisettes, type Nutella®
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1635 kJ / 391.2 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 36.2 g
- Tłuszcz
- 24.5 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Entremets aux 2 chocolats
2h 15min
Cookies fourrés à la pâte à tartiner
1h 10min
Gâteau à la pâte à tartiner et aux poires
1 godz. 45 min
Verrines aux deux chocolats, speculoos et framboises
3 Std. 50 Min
Tiramisu noisettes caramel et biscuits petit-beurre
12h 20min
Tiramisu aux deux chocolats et framboises
12h 30min
Muffins Nutella®-banane
35min
Gâteau au chocolat et au mascarpone
35min
Roulé chocolat-noisette
1h
Tiramisu poire-speculoos
12h 30min
Fondant au chocolat et framboises
40min
Tiramisu
5h 20min