Wersje kompatybilne
Bavaroise de baunilha e creme de caramelo com café
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 350 g açúcar
- 100 g leite
- 3 gemas de ovo
- 400 g natas
- 1 vagem de baunilha, só as sementes
- 400 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- 50 g café solúvel
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2363.4 kJ / 564.9 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 52.2 g
- Tłuszcz
- 38.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.8 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 51 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de leite e chocolate
4h
Duo de chocolate e avelã
3h 30min
Enrolado de amêndoa
1h 45min
Doce da casa
2h 30 min
Mousse de chocolate
3h 20min
Semifrio de morango
6h
Doce da casa
45min
Cheesecake de morango no forno
4h
Tarte de noz
40min
Bolo com cobertura de leite condensado e morango
2h 30 min
Semifrio de bolacha
5h
Doce de leite condensado e café
10 min