Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g açúcar
- 60 g farinha tipo 55
- 10 g amido de milho
- 250 g claras de ovo (8 claras aprox.)
- ½ c. chá de sal
- 1 c. chá de cremor tártaro
- 30 g avelã c/ pele moída
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 944.8 kJ / 225.8 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 43.7 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 263.8 mg
Alternatywne przepisy
Bolo de abóbora
1 Std. 15 Min
Bolo frangipane
55 Min
Mince pie
10 Std.
Bolo Mimoso
55 Min
Folar de amêndoa
35 Min
Blättertorte
2h
Focaccia recheada
1 Std. 25 Min
Lençol
30 Min
Bolo com frutos silvestres e natas
1 Std.
Alfajor
1h 20min
Panettone com chocolate e laranja
2h 45 min
Fofos com creme de laranja
1 Std.