Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Palmiers
- 200 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 200 g manteiga cortada em cubos pequenos e congelada
- 1 pitada de sal
- 90 g água muito fria
- 200 g açúcar
Coberturas de chocolate
- 60 g óleo
- 120 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 120 g chocolate de leite partido em pedaços
- 120 g chocolate branco partido em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 763.3 kJ / 182.4 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 18.3 g
- Tłuszcz
- 11.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 13.5 mg
Alternatywne przepisy
Bombons de chocolate branco
2h
Bolacha gigante
4 Std. 15 Min
Sanduíche minhoca
30min
Bolachas xadrez
1 godz. 5 min
Bolachas de cacau
1h 30min
Copinhos
1h 30min
Bolo de chocolate
1h 20 min
Napolitanas de chocolate
4 Std. 40 Min
Bolo festa de chocolate
3h
Bolo de Baptizado
2h 30 min
Bombons de caramelo
2h
Cobertura de chocolate com azeite
10 min