Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 folhas de gelatina neutra
- 250 g fruta a gosto (laranja, amoras, framboesas, morangos ou manga)
- 200 g água, mais q.b. p/ hidratar
- 40 g açúcar light
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 271.1 kJ / 64.8 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 52.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Papas de aveia sem açúcar
15min
Sobremesa de gelatina
7h
Bolo de chocolate na caneca
5min
Sumo verde
5min
Gelatina de champanhe e frutos vermelhos
6 godz. 20 min
Molho de ameixa à chinesa
40 min
Gelatinas de leite
7 Std. 30 Min
Granita de ananás e lima
10min
Granizado de kiwi, banana e uva
5min
Panquecas de frutos do bosque
45 min
O meu 1º leite creme
15min
Gelatina arco-íris
7h