Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 370 g leite condensado
- 4 gemas de ovo
- 350 g framboesas
- 250 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- Framboesas q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1350 kJ / 323 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake de lima
5 Std. 20 Min
Duo de chocolate e avelã
3 Std. 30 Min
Mousse de chocolate
3 Std.
Enrolado de amêndoa
1h 45 min
Bavaroise de baunilha e creme de caramelo com café
20 min
Semifrio de morango
6 Std.
Mousse de fruta
6 Std.
Panacota com coulis de morango
6h 25min
Queques de limão e sementes de papoila
40 min
Panacota de framboesa com molho de laranja
4 Std. 35 Min
Mousse after eight com frutos silvestres
3h 25min
Bavaroise de morango
8 Std. 5 Min