Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g dried porcini mushrooms
- 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 200 g mixed vegetables (e.g celery, carrot and onion), cut into pieces
- 1 garlic clove
- 40 g olive oil
- 400 g fresh mushrooms of choice, cut into quarters
- 1 tbsp tomato paste
- 50 g dry white wine
- 400 g tomatoes, cut into quarters
- 1 - 1 ½ tsp salt, to taste
- ½ - 1 tsp ground black pepper, to taste
- 1 tsp white sugar
- ½ tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 100 g water
- 1 dried bay leaf
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 1 - 1 ½ tsp dried oregano
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 921.7 kJ / 219.5 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 1128.5 mg
Alternatywne przepisy
Broccoli, chilli and pine nut spaghetti
40min
Sweet and sour tempeh
50min
Lentil bolognese
30min
Vegetable chilli
50min
Rendang curry
30min
Lentil and pumpkin pot pies
1 Std. 25 Min
Mushroom stroganoff
20 Min
Ricotta patties with chilli lime corn
1 Std. 20 Min
Soba noodle mee goreng
40min
Mediterranean capsicums
2h
Tex-mex vegetable stew
1 Std. 15 Min
Sweet potato lasagne
1 Std. 20 Min