Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g Gruyère, in Stücken
Pfannkuchenteig
- 500 g Milch
- 3 Eier
- ½ TL Salz
- 300 g Mehl
- 1 TL Backpulver
Bolognesesauce
- 1 Knoblauchzehe
- 100 g Knollensellerie, in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Möhre, in Stücken
- 50 g Speckwürfel
- 40 g Olivenöl und etwas mehr zum Braten und Einfetten
- 400 g Hackfleisch
- 50 g Rotwein
- 100 g Tomatenmark
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 Prise Zucker
- 1 TL Oregano
Béchamelsauce und Fertigstellung
- 30 g Mehl
- 30 g Butter
- 400 g Milch
- 1 gestr. TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 2 - 3 Prisen Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3218 kJ / 769 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hackfleisch-Pfannkuchen
1sa 10 dk
Wurstknöpfle (Bayern)
45min
Pfannkuchen mit Bologneser Füllung
1 godz.
Brotknöpfle
35 min
Calzone mit Schinken, Salami und Champignons
1h 40min
Linsen, Spätzle und Würstchen
45min
Hefe-Hackfleisch-Knödel mit Käsesauce
2 Std.
Blätterteigstrudel mit Hack-Gemüse-Füllung
1h 50min
Schwäbische Lasagne
45min
Pfannkuchenröllchen mit Schinken al forno
1sa 10 dk
Cannelloni al forno
1h 30min
Rahmsauce
20min