Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Knödelteig
- ½ Bund Petersilie, ohne Stiele
- 125 g Milch
- 40 g Butter
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 TL Zucker
- 320 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Ei
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
Hackfleisch-Tomaten-Füllung
- ½ Zwiebel (ca. 30 g)
- 1 Knoblauchzehe
- 10 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 130 g Hackfleisch, gemischt
- 30 g Tomatenmark
- ¼ TL Thymian, getrocknet
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 500 g Wasser
Käsesauce und Fertigstellung
- 70 g Emmentaler, in Stücken
- 30 g Parmesan, in Stücken
- 200 g Milch
- 200 g Sahne
- 15 g Senf
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- 1 Prise Zucker
- 10 g Speisestärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 3474 kJ / 830 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pfefferlinge
1h
Käse-Schinken-Röllchen
1h 20min
Pastastrudel mit Kasseler und Sauerkraut
1h
Kartoffelpuffer-Roulade auf dem Blech
2h
Herzhafte Germknödel
2h
Hackfleisch-Nudelrolle
1h 30 min
Schwalbennester (Ei im Fleischteig)
1 Std. 10 Min
Überbackene Bolognese-Pfannkuchen
1 Std. 10 Min
Brotknöpfle
35 min
Hackfleischrolle mit Kartoffeln und Rotweinsauce
2h 30 min
Brot-Leberkäse-Auflauf
1h
Schinken-Hack-Röllchen mit Möhrenreis
1h