Urządzenia i Akcesoria
Sachsenbrötchen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
15 Stück
Składniki
-
Roggenkörner150 g
-
Dinkelmehl Type 630450 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Wasser320 g
-
Salz1 ½ TL
-
Zucker1 Prise
-
Schinkenwürfel100 g
-
Frühlingszwiebeln 2 davon in Stücken und 2 in feinen Ringen4
-
Schmand300 g
-
Kräutersalz1 TL
-
Pfeffer½ TL
-
Trauben, kernlos halbiert100 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
8 g
Kalorie
864 kJ /
206 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
2.7 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kräuterfaltenbrot
1 godz. 20 min
Leberkäseburger
1 godz. 20 min
Quarkklöße im Melonensud
1 godz.
Landweinbowle mit Früchten von der Streuobstwiese
1 godz. 10 min
Pizza mit Schwarzwurzel und Serrano-Schinken
1 godz. 30 min
Eierschecke
6 godz. 30 min
Partyring
2 godz.
Mediterranes Grillbrot
1 godz. 30 min
Dresdner Eierschecke (Sachsen)
1 godz. 30 min
Knusprige Baconschnitten
3 godz. 40 min
Eierschecken-Likör
10 min
Würzfleisch (Ragout fin)
1 godz.