Urządzenia i Akcesoria
Sachsenbrötchen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
15 Stück
Składniki
-
Roggenkörner150 g
-
Dinkelmehl Type 630450 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Wasser320 g
-
Salz1 ½ TL
-
Zucker1 Prise
-
Schinkenwürfel100 g
-
Frühlingszwiebeln 2 davon in Stücken und 2 in feinen Ringen4
-
Schmand300 g
-
Kräutersalz1 TL
-
Pfeffer½ TL
-
Trauben, kernlos halbiert100 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
8 g
Kalorie
864 kJ /
206 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
2.7 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Käse-Salat
15 min
Hefeknödel mit Olivencreme und Rucolasauce
1 godz. 30 min
Käse-Kasseler-Salat
20 min
Paprika-Fleischkäse aus dem Ofen
3 godz. 30 min
Leberkäseburger
1 godz. 20 min
Thüringer Klöße mit Rahmchampignons (Thüringen)
2 godz.
Eierschecken-Likör
10 min
Trauben-Käse-Salat
15 min
Tiroler Schinkenbrot
16 godz. 15 min
Käseecken zum Zupfen
1 godz. 50 min
Bunte Langos mit Bärlauchcreme
1 godz. 30 min
Flammküchlein
1 godz. 20 min