Sachsenbrötchen

Sachsenbrötchen

4.3 61 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
15 Stück

Składniki

  • Roggenkörner
    150 g
  • Dinkelmehl Type 630
    450 g
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Wasser
    320 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Zucker
    1 Prise
  • Schinkenwürfel
    100 g
  • Frühlingszwiebeln 2 davon in Stücken und 2 in feinen Ringen
    4
  • Schmand
    300 g
  • Kräutersalz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Trauben, kernlos halbiert
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 206 kcal / 864 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 29 g
Błonnik 2.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...