Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Roggenkörner
- 450 g Dinkelmehl Type 630
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 320 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 1 Prise Zucker
- 100 g Schinkenwürfel
- 4 Frühlingszwiebeln, 2 davon in Stücken und 2 in feinen Ringen
- 300 g Schmand
- 1 TL Kräutersalz
- ½ TL Pfeffer
- 100 g Trauben, kernlos, halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 864 kJ / 206 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Matjes-Salat mit Pflaumendressing
45min
Brotkranz mit Eiern
2u. 20min
Leberkäseburger
1u. 20min
Bunte Langos mit Bärlauchcreme
1u. 30min
Bloody-Mary-Salat
20min
Strammer-Max-Salat
30min
Blumenkohl-Rotkohl-Salat
25min
Melonen-Brot-Salat
25min
Käse-Salat
15min
Italienischer Brotsalat mit Cherry-Tomaten und roten Zwiebeln
30min
Soljanka
45min
DDR - Soljanka
1u.