
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Roggenkörner
- 450 g Dinkelmehl Type 630
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 320 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 1 Prise Zucker
- 100 g Schinkenwürfel
- 4 Frühlingszwiebeln 2 davon in Stücken und 2 in feinen Ringen
- 300 g Schmand
- 1 TL Kräutersalz
- ½ TL Pfeffer
- 100 g Trauben, kernlos halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 206 kcal / 864 kJ
- Białko
- 8 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Węglowodany
- 29 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Eierschecke
6 godz. 30 min
Käseecken zum Zupfen
1 godz. 50 min
Bärlauch-Röggelchen
48 godz.
Hefeknödel mit Olivencreme und Rucolasauce
1 godz. 30 min
Bunte Langos mit Bärlauchcreme
1 godz. 30 min
Bärlauch-Crêpes mit Frischkäsecreme und Eisbergsalat
1 godz. 15 min
Nürnberger Fladen vom Grill
2 godz. 10 min
Käse-Salat
15 min
Käse-Kasseler-Salat
20 min
Hüttenschmaus
5 min
Tomato Rolls
2 godz. 50 min
Mediterraner Ciabatta-Auflauf
35 min