![Lemon and coconut blondies Lemon and coconut blondies](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B2544952-3467-43FD-9889-679C5743D3B2/Derivates/BB2E365E-D9AE-4709-97EC-03482F7FFE4F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- unsalted butter, for greasing
- 300 g white sugar
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 250 g unsalted butter, cut into pieces
- 4 eggs
- 80 g shredded coconut, plus extra for sprinkling
- 230 g plain flour
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 40 g vegetable oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1381.9 kJ / 329 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 29.8 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 25.2 mg
Alternatywne przepisy
Pikelets
35 Min
Sultana, apple and custard scrolls
4 Std. 30 Min
Lemon cupcakes with citrus syrup
40min
Buttermilk scones
35 Min
Caribbean carrot cake
2 Std. 10 Min
ANZAC biscuits
40min
Zucchini slice
45 Min
Peanut butter choc chip slice
1h 15min
Basic muffin mix
30min
Apple and cinnamon muffins
35 Min
ANZAC slice
1 Std. 40 Min
Chocolate "feed a crowd" cake
1 Std.