Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g unsalted butter, plus extra for greasing
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 220 g raw sugar
- 4 eggs, separated
- 75 g plain flour
- 80 g freshly squeezed lemon juice (see Tip)
- 310 g milk
- boiling water
- icing sugar, for dusting
- thickened cream, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1700.8 kJ / 405 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.3 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 64.3 mg
Alternatywne przepisy
Cinnamon chocolate self-saucing pudding
1h 5min
Whole orange cake with spiced syrup
2h 20min
ANZAC biscuits
40min
Lemon meringue pie
3h
Custard
10 min
Sweet shortcrust pastry
1óra 50p
Raspberry and lemon flan
1 Std.
Delicious lemon pudding
55 Min
Lemon or lime butter
15 Min
Sticky date pudding
1h 30min
Caribbean carrot cake
2h 10min
Buttermilk scones
35 min