Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g unsalted butter, plus extra for greasing
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 220 g raw sugar
- 4 eggs, separated
- 75 g plain flour
- 80 g freshly squeezed lemon juice (see Tip)
- 310 g milk
- boiling water
- icing sugar, for dusting
- thickened cream, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1700.8 kJ / 405 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.3 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 64.3 mg
Alternatywne przepisy
ANZAC biscuits
40min
Custard
10min
Apple shortcake
1h 50min
Caramel macadamia slice
45min
Apple sponge pudding
1 Std. 20 Min
Date and nut loaf
1 Std. 20 Min
Lemon or lime butter
15min
White chocolate and raspberry self-saucing pudding
1h
Sticky date pudding
1h 30min
Cinnamon chocolate self-saucing pudding
1h 5min
Portuguese-style custard tarts
40min
Caribbean carrot cake
2 godz. 10 min