Urządzenia i Akcesoria
White chocolate and raspberry self-saucing pudding
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions
Składniki
Pudding
-
unsalted butter plus extra for greasing60 g
-
white chocolate broken into pieces80 g
-
plain flour160 g
-
baking powder2 tsp
-
caster sugar80 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
full cream milk120 g
-
egg1
-
frozen raspberries160 g
Sauce
-
white chocolate broken into pieces80 g
-
full cream milk300 g
-
caster sugar50 g
-
cornflour3 tsp
-
water1100 g
-
flaked almonds toasted, for decorating20 g
-
icing sugar for decorating
-
pouring (whipping) cream (opcjonalnie) for serving200 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
176 mg
Białko
9.7 g
Kalorie
2526.2 kJ /
601.3 kcal
Tłuszcz
32.5 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
21 g
Węglowodany
69.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Layered Jaffa® slice
2 godz. 30 min
Salted caramel slice
2 godz. 30 min
ANZAC biscuits
40 min
Lemon meringue pie
3 godz.
Buttercream icing
10 min
Caramel macadamia slice
45 min
Vanilla slice
26 godz. 5 min
Chocolate self-saucing pudding
50 min
Wagon wheel slice
2 godz. 40 min
ANZAC slice
1 godz. 40 min
Cheese and bacon cob loaf
1 godz. 20 min
Buttermilk scones
35 min