Urządzenia i Akcesoria
Apfelknödel mit Vanillesauce
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 Portionen
Składniki
Apfelknödel
-
Butter20 g
-
Zucker80 g
-
Paniermehl100 g
-
Magerquark100 g
-
Vanilleschote in Stücken (1 cm)½
-
Haselnüsse80 g
-
Zimt2 Prisen
-
Äpfel geschält, geviertelt300 g
-
Zitronensaft30 g
-
Eier (Kl. M)2
Vanillesauce
-
Vanilleschote in Stücken (1 cm)½
-
Zucker80 g
-
Salz1 Prise
-
Milch250 g
-
Sahne250 g
-
Eigelb6
Himbeersauce und Fertigstellung
-
Himbeeren, TK aufgetaut300 g
-
Zucker25 g
-
Öl zum Braten
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
14 g
Kalorie
2220 kJ /
530 kcal
Tłuszcz
30 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Birne-Helene-Germknödel
2 godz.
Birnen-Kirsch-Auflauf
1 godz.
Milchrahmstrudel
1 godz. 30 min
Kaiserschmarrn
35 min
Schlosserbuben
9 godz.
Semmelschmarrn
1 godz.
Schwarzwälder Kirschknödel
1 godz.
Apfel-Brötchen-Auflauf
1 godz. 10 min
Apfelauflauf mit Milchreis
1 godz. 15 min
Topfenschmarrn ruckzuck
40 min
Topfenpalatschinken
1 godz. 30 min
Gebackene Apfelringe mit Zimtzucker
45 min