Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Apfelknödel
- 20 g Butter
- 80 g Zucker
- 100 g Paniermehl
- 100 g Magerquark
- ½ Vanilleschote, in Stücken (1 cm)
- 80 g Haselnüsse
- 2 Prisen Zimt
- 300 g Äpfel, geschält, geviertelt
- 30 g Zitronensaft
- 2 Eier (Kl. M)
Vanillesauce
- ½ Vanilleschote, in Stücken (1 cm)
- 80 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 250 g Milch
- 250 g Sahne
- 6 Eigelb
Himbeersauce und Fertigstellung
- 300 g Himbeeren, TK, aufgetaut
- 25 g Zucker
- Öl zum Braten
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2220 kJ / 530 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 30 g
Alternatywne przepisy
Topfenschmarrn ruckzuck
40 min
Birnen-Schoko-Strudel
1 godz. 45 min
Kirschenmichel mit Vanillesauce
40 min
Scheiterhaufen
1 godz. 30 min
Süße Beerenlasagne
1 godz. 5 min
Semmelschmarrn
1 Std.
Apfel-Brötchen-Auflauf
1h 10min
Topfenpalatschinken
1 godz. 30 min
Omas Fingerbaunkerl (Schupfnudeln aus dem Backofen)
5 Std. 30 Min
Grießschmarrn mit Apfelmus
55 λεπτ.
Grießauflauf
1 godz. 30 min
Erdbeer-Germknödel mit Vanillesauce
1 godz. 50 min