Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 30 g natives Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 220 g Wasser
-
½
Würfel Hefe (20 g)
lub 1 Pck. Trockenhefe -
1
TL Zucker
lub 1 TL Backmalz - 400 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 TL Salz
Belag und Fertigstellung
- 30 g natives Olivenöl
- 125 g Mozzarella (1 Kugel), abgetropft, in Stücken
-
250
g Tomaten, ohne Kerne, in Stücken
lub 250 g stückige Tomaten aus der Dose - 1 Stängel Basilikum, abgezupft
- 1 TL Salz
- 50 g Champignons, in Scheiben
- 50 g Artischockenherzen, in Öl
- 30 g Oliven, schwarz, entsteint
- 30 g gekochter Schinken, in Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2695 kJ / 644 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 81 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 5.9 g
Alternatywne przepisy
Pizza Frescolina
1h 40min
Mini-Pizzen alla Marinara
2 Std. 10 Min
Champignonpizza
1h 40min
Pizza mit Meeresfrüchten
2h 20min
Pizza mit Pancetta, Tomaten und Büffel-Mozzarella
4 Std.
Pizza Capricciosa
1h 40min
Tomaten-Rucola-Pizza
50 Min
Pizza Hawaii
1h 35min
Pizza Diavolo
1h 15min
Pizza mit Schinken und Pilzen
1 Std. 45 Min
Bauernpizza
1h 40min
Pizza mit Rucola und Parmaschinken
1 Std.