Urządzenia i Akcesoria
Rhabarberkuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
8 Stücke
Składniki
-
Zucker und 2 TL zum Bestreuen140 g
-
Butter in Stücken150 g
-
Eier (Größe M)3
-
Rhabarber (siehe Tipp)300 g
-
Weizenmehl, universal250 g
-
Backpulver2 TL
-
Vanillezucker2 TL
-
Milch60 g
-
Salz1 Prise
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
169 mg
Białko
6 g
Kalorie
1503 kJ /
359 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Frühlingsküche
26 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45 min
Rhabarber-Erdbeer-Marmelade
55 min
Erdbeer-Tiramisu
3 godz.
Rhabarberkuchen mit Streuseln
1 godz. 30 min
Rhabarber-Streuselkuchen
1 godz. 10 min
Obstkuchen
1 godz.
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 godz. 35 min
Topfentorte mit Streusel
1 godz. 55 min
Apfel-Nuss-Muffins
45 min
Schnelle Kürbissuppe
25 min
Schneller Apfelkuchen
1 godz. 30 min
Schoko-Marmorgugelhupf
1 godz. 40 min