Urządzenia i Akcesoria
Rhabarberkuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
8 Stücke
Składniki
-
Zucker und 2 TL zum Bestreuen140 g
-
Butter in Stücken150 g
-
Eier (Größe M)3
-
Rhabarber (siehe Tipp)300 g
-
Weizenmehl, universal250 g
-
Backpulver2 TL
-
Vanillezucker2 TL
-
Milch60 g
-
Salz1 Prise
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
169 mg
Białko
6 g
Kalorie
1503 kJ /
359 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Frühlingsküche
26 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Rhabarberkuchen mit Streuseln
1h 30min
Brombeermuffins
45min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45min
Kirschen-Schokoladen-Kuchen
1h
Erdbeer-Tiramisu
3h
Rhabarber-Streuselkuchen
1h 10min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35min
Apfel-Nuss-Muffins
45min
Schoko-Marmorgugelhupf
1h 40min
Obstkuchen
1h
Schneller Apfelkuchen
1h 30min
Schnelle Kürbissuppe
25min