Rhabarberkuchen

Rhabarberkuchen

4.6 188 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
8 Stücke

Składniki

  • Zucker und 2 TL zum Bestreuen
    140 g
  • Butter in Stücken
    150 g
  • Eier (Größe M)
    3
  • Rhabarber (siehe Tipp)
    300 g
  • Weizenmehl, universal
    250 g
  • Backpulver
    2 TL
  • Vanillezucker
    2 TL
  • Milch
    60 g
  • Salz
    1 Prise

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 169 mg
Białko 6 g
Kalorie 1503 kJ / 359 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...